Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@05:01:34 GMT

قمر در عقرب؛ حکایت این روزهای پارلمان شهری گلستان

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۶۶۳۶۱

قمر در عقرب؛ حکایت این روزهای پارلمان شهری گلستان

از یک سال پیش با تغییر ناگهانی شهردار گلستان و دستگیری یکی از اعضای شورای شهر وضعیت پرتلاطم پرلمان شهری گلستان شروع شد به گونه‌ای که در طول یک سال این شهر هفت شهردار و سرپرست را به خود دیده است.

خبرگزاری فارس از بهارستان؛ سیدمهدی حسینی: فرض کنید از شما خواسته شود تا زمانی برای طول عمر مدیریتی ۷ شهردار یک شهر را تخمین بزنید؛ پاسخ‌ها متفاوت است و شاید جواب‌ها حداقل از ۴ سال شروع شود و تا بیش از بیست سال نیز برسد اما اینجا در شهر گلستان با جمعیتی قریب به ۳۰۰ هزار نفر از توابع شهرستان بهارستان در جنوب غربی تهران، این تغییر و تحول هفت نفره سکان شهرداری را فقط در یک سال شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیگیری‌های ما نشان می‌دهد ماجرا از وقتی شروع شد که اواخر آذرماه سال گذشته علیرضا عرب شهردار اسبق که از شهریور ۹۶ سکاندار شهرداری بود از سمت خود عزل شد و علی عبداللهی به عنوان سرپرست جدید منصوب شد اما این تحولات با مخالفت فرماندار سابق بهارستان روبه‌رو شد و  آن را اقدامی خلاف قانون دانست (اینجا) طنز تلخ این تغییرات آنجاست که یکی از کسانی که به عنوان سرپرست شهرداری معرفی می‌شود بلافاصله بعد جلسه دستگیر می شود!(اینجا)

در کشاقوس این اتفاقات ۵ سرپرست و شهردار در یک سال انتخاب شدند.

یک روز بعد از دستگیری علی عبداللهی در جلسه معارفه، علی فرزین برای اولین بار با رأی قاطع ۹ رأی شورای اسلامی شهر گلستان به عنوان سرپرست شهرداری گلستان انتخاب شد.

دوم مردادماه سال جاری با تأیید و امضای حکم  رحیم پرچکانی شهردار جدید گلستان، کار سرپرستی فرزین با حدود ۲۰۰ روز خدمت به پایان رسید اما این سرانجام کار نبود و کمتر از سه ماه بعد با استعفای پرچکانی که علت آن مشکلات شخصی و کهولت سن اعلام شد دوباره قرعه به نام علی فرزین خورد و برای دومین بار سپرست شهرداری پرهیاهوی گلستان شد.

این تلاطم‌ها تا جایی ادامه پیدا می‌کند که چند تن از اعضای شورای شهر به علت مسائل طرح شده در شورای حل اختلاف استان و محاکم قضایی مربوطه دارای پرونده شدند تا سرانجام همین امر منجر به تعلیق موسی مرحمتی و علی سلیمی از اعضای شورای شهر گلستان شد.

بر اثر همین اتفاقات برای اعضای پرونده‌دار شورا، یکی از راه‌های برون رفت از تبعات ناشی از بحران بوجودآمده می‌توانست انحلال شورا باشد زیرا که نظر به صحبت‌های کارشناسان اعضای پرونده‌دار در صورتی که نتوانند اعلام برائت بگیرند هم از حضور در این دور و هم از شرکت در دور بعدی انتخابات شورای شهر محروم می‌شوند اما با منحل شدن شورا به استناد بند ۸ قانون محرومیت اعضای متهم شده می‌توانند بار دیگر در انتخابات شرکت کرده تا از این طریق بتوانند امیدی برای بازگشت به پارلمان شهری داشته باشند.

البته ذکر این نکته این لازم است که بدانیم مطابق ماده ۳۸ لایحه قانونی انتخابات شوراهای شهر و طریقه اداره آن، شورای شهر غیر قبال انحلال است مگر در صورتی که اقداماتی بر خلفا مصالح کشور و مخالف وظایف و تکالیف شورا انجام گیرد. در‌ این صورت با تنظیم گزارش مستدل توسط فرماندار یا بخشدار موضوع در شورای شهرستان به فرمانداری یا بخشداری اعلام می‌شود و وزارت کشور‌موظف است انتخابات شورای شهر را حداکثر ظرف یک ماه تجدید کند.

ماجرای نامعلوم انتخاب شهردار به روایت فرماندار و رئیس شورا

در همین زمینه گفتگویی با مجتبی خانجانی فرماندار شهرستان بهارستان و محسن بیگدلی رئیس شورای شهر گلستان داشتیم تا بلکه دلایل این بی‌ثباتی مدیریتی و شرایط پیچیده شورا و شهرداری گلستان روشن شود.

فارس: چه شد که شایعاتی پیرامون انحلال شورای شهر گلستان شکل گرفت؟

خانجانی: سیاست فرمانداری، استانداری و وزرات کشور این است تا نگذاریم شوراهای شهر به سمت انحلال پیش روند مگر آنکه مسائلی بوجود بیاید تا موجب اخلال در روند توسعه و پیشرفت شهری بشود. در دو هفته چهار جلسه را که شورا باید تشکیل می‌داد به دلایل مختلف لغو کردند تا شائبه انحلال شورای شهر پیش بیاید.

بیگدلی: در بحث انحلال تا چند وقت پیش جلسات را به طور مرتب برگزار می‌کردیم اما با ورود دوباره موسی مرحمتی به شورا شهر یک سری اشکالات حقوقی به وجود آمد و به همین دلیل چند وقتی جلسات را به دلیل وجود هیجانات کاذب برگزار نکردیم اما با منتفی شدن حضور مجدد مرحمتی در شورا خود به خود این مشکل نیز برطرف شده و جلسات بعدی شورا قطعا برگزار می‌شود.

فارس: دلیل رفت و برگشت‌های متعدد یکی از اعضای تعلیق شده شورا (موسی مرحمتی) چه بوده است؟

خانجانی: موسی مرحمتی به موجب پرونده‌ای در سال ۹۷ از شورا خارج و در سال ۹۸ پس از رسیدگی در دادگستری گلستان اعلام برائت می‌شود و با توجه به این موضوع وی خواستار ورود مجدد به شورا شد که ما از دادستانی به عنوان شاکی ایشان استعلام گرفتیم که دادستانی هم با اعتراض به رای صادره از جانب دادگستری پاسخ داد تا قطعی نشدن حکم موسی مرحمتی نمی‌تواند به شورا ورود کند.

بعد ورود قاسم علی‌زاده عضو علی البدل به شورا، موسی مرحمتی با مراجعه به دیوان عدالت اداری از بنده به عنوان فرماندار با این توجیه که مانع ورود مجدد وی به شواری شهر شده‌ام شکایت کرد. دیوان عدالت اداری نیز در رأی اولیه خود حکم داد که اگر ظرف 48 ساعت عضو تعلیق شده به شورا باز نگردد بنده نیز از خدمت منفصل می‌شوم. بعد از چند هفته دوباره دیوان رأی قبلی‌اش را باطل اعلام و حکم خروج موسی مرحمتی از شورا را داد. البته نکته جالب توجه اینجا است که این رأی نیز برای برای وی قابل اعتراض است.

بیگدلی: همانطور که عرض کردم با ابطال رأی بدوی، حضور مجدد موسی مرحمتی در شورا منتفی شده است و مشکلات حقوقی پیش آمده نیز مرتفع شد.

فارس: وضیعت کنونی انتخاب شهردار به چه صورت است؟

خانجانی: علی یحیی پور در جلسه دهم آذرماه سال جاری شورای شهر  با حضور ۹ تن از اعضای شورا با ۵ رای انتخاب شد و صورت جلسه نیز امضاء می‌شود اما علت مخالفت ۴ عضو دیگر این بوده که چون بحث انتخاب یحیی پور به عنوان شهردار به یکباره بوده و اصلا اسم ایشان از قبل مطرح نبوده است تا اعضا بخواهند با رزومه و فعالیت‌های آنها آشنا شوند.

فرمانداری هم مبتنی بر قانون عین خواسته و اعتراض این اعضا را به رئیس شورا اعلام کردیم تا نتیجه بررسی‌ها را به ما اعلام کنند اما رئیس شورای شهر این نامه را در مهلت قانونی‌اش در جلسه بررسی نکرد و زمان رسیدگی به آن نیز پایان یافت و از طرفی دیگر در این مدت مخالفان نحوه انتخاب یحیی پور از مرز ۴ نفر گذشت و  به ۶ نفر رسید، جلسات شورا تشکیل نشد و دیگر اعضای شورا خواستار عدول از شهردار منتخب برای طی مراحل قانونی شدند اما رئیس شورا عدول اعضاء را قانونی ندانست و دیگر بعد از آن جلسه‌ای شکل نگرفت.

بیگدلی: انتخاب علی یحیی پور وکنار رفتن مجدد وی  بیشتر بدلیل اختلافات درونی اعضای شورا بوده است و اصلا در قانون چیزی به اسم عدول نداریم که اعضا بخواهند درباره آن بحث کنند. کارهای استعلام یحیی پور به عنوان شهردار گلستان در وزارت کشور در حال پیگیری است و دستور انتخاب شهردار جدید را نیز در دستور جلسات شورای شهر  نداریم.

وقتی ۱+۵ می‌شود!

در روزهای پایانی مهرماه رحیم پرچگانی شهردار گلستان از سمت خود برکنار و بهلول فرزین که پیش از این نیز به مدت ۶ ماه سرپرستی شهرداری گلستان را برعهده داشت، بار دیگر به عنوان سرپرست شهرداری گلستان انتخاب شد و در لحظات پایانی نگارش گزارش مطلع شدیم اعضا شورای شهر با پایان یافتن دوره سه ماهه سرپرستی بهلول فرزین، شورای اسلامی شهر گلستان در جلسه ۱۶۷ شورا در بیست و پنجم بهمن کوروش خالقی را با اکثریت آرا به عنوان سرپرست جدید شهرداری انتخاب کردند تا با این انتخاب ششم در یک‌سال گذشته ترتیب دیگر مطمئن شویم که شرایط شورا و شهرداری گلستان به قدری سریع و تراژدیک پیش می‌رود که حتی این احتمال وجود دارد تا خبرنگاران و اهالی رسانه نیز از اخبار مربوط به تغییرات و جابجایی‌ پی‌درپی جا بمانند!

آنچه که قطعی است ادامه پیدا کردن  وضع موجود و اختلافات همراه آن، ابدا به نفع شهر نیست و موجب نیمه تمام ماندن پروژه‌های در دست اجرا می‌شود که حتی با اعتراض بهلول فرزین سرپرست سابق شهرداری گلستان نیز مواجه شده است چرا که با تشکیل نشدن جلسات شورا و معطل ماندن منابع مالی پروژه‌ها عملا امکان تکمیل آن‌ها فراهم نیست.

فارغ از اینکه شهردار چه کسی باشد، سرنوشت انحلال شورا و عضو تعلیق شده به کجا می‌رسد، آنچه برای این شهر اولویت دارد طی شدن روال صحیح قانونی در مسائل پیش آمده در سریعترین زمان ممکن است و با رفت و آمدهای مکرر در شورای شهر و شهرداری گلستان سرانجام خوشی در انتظار مردم و شهروندان نخواهد بود.

انتهای پیام/۶۷۰۶۶/گ۱/س۳۰

 

منبع: فارس

کلیدواژه: گلستان شورای شهر شهرداری وزارت کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۶۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است

ایسنا/مازندران عضو شورای اسلامی شهرستان نور با بیان اینکه خودگردان کردن شهرداری ها و کاهش کمک به آنها جفا در حق آبادانی شهر و کشور است، گفت: امروزه نباید منابع مالی شهرداری‌ها از فروش تراکم یا جریمه‌های کمیسیون ماده صد تامین شود؛ چرا که بزرگترین اشتباه است.

مجید گودرزی عضو شورای اسلامی شهرستان ۱۳ اردیبهشت  در همایش شوراهای اسلامی شهرستان نور با اشاره‌ به اینکه ضعف جایگاه شوراها در قوانین کشور است، اظهار کرد: متاسفانه از اولین قانون شوراهای محلی مصوب ۱۳۵۸ شورای انقلاب تا آخرین اصلاحیه قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراها هر چه قانون اصلاح شده است از حوزه اختیارات و عمل شوراها کاسته شد و به طور مشخص از روح حاکم بر جایگاه شورا در قانون اساسی فاصله گرفته شده است. 

وی تصریح کرد: حق نظارت شورای استان در اجرای بودجه استان، وضع آیین نامه در اداره شوراها، حضور در کمیته برنامه ریزی استان با حق رای، تایید پیمانکاران پروژه های استانی، حضور دو نماینده شورای استان در هیات حل اختلاف استان و غیره از جمله موارد قانونی بود که با اصلاحیه‌های مکرر حذف شده است.

 گودرزی با اشاره به اینکه بدون شک راه توسعه کشورها از مشارکت‌های محلی می‌گذرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه تقلیل شوراها به ویژه شوراهای فرادست به نهادهای تشریفاتی مخالف مردم سالاری دینی است.

عضو شورای اسلامی شهرستان نور با اشاره به درآمدهای پایدار شهری گفت: در کشور ما ایران که اقتصادی به شدت دولتی دارد متاسفانه سهم کمک‌های دولت به شهرداری‌ها که بزرگترین سازمان خدمات رسان به مردم هستند زیر ۱۰ درصد است در حالی که کشورهایی با اقتصاد غیر دولتی و آزاد شهرداری‌ها بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد بودجه خود را از کمک‌های دولت دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه باید درآمدهای پایدار شهرداری‌ها به صورت قانونی، شفاف و دقیق انجام شود، ادامه داد: تامین منابع مالی از خلاف سازی در حقیقت تشویق و کمک به توسعه تخلفات شهری است.

عضو شورای اسلامی شهرستان نور با اشاره به اینکه شهرداری‌های ما امروزه با بحران کمبود درآمد روبرو هستند، اظهار کرد: گره زدن درآمد شهرداری‌ها به عوارضی چون پروانه ساختمانی، جریمه تخلفات و غیره باعث شده است با کاهش میزان ساخت و ساز و رکود و تورم قیمت مسکن، درآمدهای شهرداری با افت زیادی روبرو شود و در خدمت رسانی به مردم با معضل جدی روبرو شوند. 

وی ادامه داد: اخیراً ورود دیوان عدالت اداری به مصوبات شوراها و حذف برخی از عوارض دریافتی توسط شهرداری‌ها باعث ایجاد مشکلات فراوان برای آنها شده است. 

گودرزی با اشاره به اجرای قانون مدیریت هماهنگ شهری گفت: دولتمردان و متصدیان امور، مجلس شورای اسلامی و همه دست اندر کاران نباید از واگذاری امور شهر به مردم هراس داشته باشند، چرا که راهی غیر از این برای رهایی از معضلات شهری وجود ندارد و مسیر توسعه روستاها و شهرها و کشور تنها از این مسیر می‌گذرد.

عضو شورای اسلامی شهرستان نور یادآور شد: اعتماد به مردم و شوراها در کنار واگذاری وظایف به شهرداری‌ها، تامین مالی، اصلاح حقوقی و ساختاری و نظارت صحیح بر آنها راه برون رفت از مشکلات شهری است. 

وی ادامه داد: فراموش نکنیم شاید انجام این جراحی در نظام برنامه ریزی شهری دردناک باشد و با مقاومت روبرو شود اما تنها راه نجات بیمار است.

گودرزی با اشاره به اهمیت آموزش شوراها و مسئولین خاطرنشان کرد: بسیاری از پرونده‌های مطرح در هیات‌های حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراها چه در سطح شهرستان و چه در سطح استان ناشی از نبود آگاهی اعضای شوراها و همچنین مسئولین دولتی از قوانین و مقررات شوراهاست و آموزش حجم عظیمی از این پرونده ها را کاهش خواهد داد.

عضو شورای اسلامی شهرستان نور تاکید کرد: شورای شهرستان با توجه به وظایف قانونی خود این آمادگی را دارد که همکاری و همراهی لازم را در جهت انجام آموزش‌ها دارد.

وی بیان کرد: وظایف شورای روستا بسیار گسترده است و قانون در این مورد مسئولیت‌های زیادی را متوجه آنان کرده است. حمایت نهادهای دولتی، شوراهای فرادست و سایر ارگان‌ها و نهادها از شوراهای روستا باید بیشتر شود و منابع و امکانات مالی مناسب در اختیار آنها قرار داده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دخل و خرج شهرداری تهران زیر ذره بین شورا
  • عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز :کلانشهر اهواز امینی شهردار را نمی‌خواهد | کسی ندای هل من ناصرا ینصرنی اهواز را نمی شنود
  • شهرداری قزوین نگاه سلیقه‌ای نداشته باشد
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری از اساسی‌ترین طرح‌ها در شورا‌هاست
  • خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • محسن دلکرمی سرپرست شهرداری تیران شد
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • مهر تأیید وزارت کشور بر قانونی بودن ورود واگن‌های چینی