Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@01:31:40 GMT

پدیده «قمر در عقرب» چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۱۹۶۴۵

پدیده «قمر در عقرب» چیست؟

اصفهان ماه در ساعت ۶:۲۸ سحرگاه روز شنبه-۱۸ بهمن ماه در کنار قلب صورت فلکی عقرب قرار گرفت و این پدیده که به پدیده «قمر در عقرب» معروف است در گذشته به عنوان اتفاقی نامیمون و نامبارک در نظر گرفته می شد. ناطقان:  پژوهشگر و مدرس نجوم با بیان اینکه همنشینی ماه در کنار ستاره قلب العقرب تنها یک رویداد نجومی است، اظهار کرد: از نظر علمی قرار گرفتن ماه در کنار این ستاره هیچ تاثیری بر روی زمین ندارد و بد یمن دانستن این رویداد، خرافه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!








وی افزود: نحس پنداشتن این رویداد به دوران باستان بازمی گردد، زمانی که انسان ها ستارگان را خدایان انسان می دانستند و معتقد بودند که ستارگان در سرنوشت انسان ها اثر دارند، اما امروز می دانیم که ستارگان اجرامی در آسمان هستند که هیچ اثری بر سرنوشت انسان در زمین ندارند.

مرادی اضافه کرد: در دوران باستان مردم از صورت فلکی عقرب به دلیلی شباهت ظاهری آن به عقرب هراس داشتند و آن را ناخوشایند می دانستند، زمانی که ماه که جرمی خوش یمن برای آنها بوده در کنار این صورت فلکی قرار می گرفت نگران ماه می شدند و تصور می کردند ممکن است اتفاقی برای ماه رخ دهد.

این پژوهشگر نجوم در توضیح ستاره قلب العقرب، گفت: صورت فلکی عقرب یکی از صور فلکی معروف در آسمان است که شبیه عقرب است.

مرادی با بیان اینکه ستاره قلب العقرب، یک ابرغول سرخ در آسمان است، توضیح داد: ابرغول سرخ به ستاره ای گفته می شود که به دوره پیری رسیده و کم کم به مرگ ستاره ای نزدیک می شود. ستاره ها زمانی که به مرگ ستاره ای نزدیک می شوند بزرگ و قرمز می شوند.

وی افزود: این ستاره از قدیم بسیار مورد توجه بوده و در میانه صورت فلکی عقرب قرار دارد. قطر آن ۷۰۰ برابر خورشید و درخشندگی آن بیش از 10 هزار برابر خورشید است. جرم این ستاره ۱۵ تا ۱۸ برابر جرم خورشید است و ۵۵۴ سال نوری با زمین فاصله دارد.

این پژوهشگر نجوم ادامه داد: اینکه گفته می شود، این ستاره ۵۵۴ سال نوری با زمین فاصله دارد، به این معنی است که نور آن ۵۵۴ سال بعد به زمین می رسد.

مرادی گفت: در حالی که می گوییم این ستاره در دوران پیری است، حتی ممکن است به مرگ ستاره ای رسیده و منفجر هم شده باشد، اما نور آن هنوز به زمین نرسیده باشد. اگر این ستاره درخشان منفجر شود، انفجار ابرنواختری رخ می دهد که به زیبایی در آسمان درخشان خواهد شد.
منبع: ایسنا برچسب ها: قمردر عقرب ، بدیمن ، فلکی ، نامیمون

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بدیمن فلکی نامیمون صورت فلکی عقرب ستاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۹۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاق امیدوارکننده برای سپاهان در مصاف با پرسپولیس

به گزارش ورزش‌ سه ، دانشگر در مصاف با صنعت نفت آبادان چند ثانیه پیش از گل بحث‌برانگیز یوسف کی‌شمس با مصدومیت از ناحیه کتف مواجه شد و مجبور به ترک زمین شد. 
پس از آن باشگاه سپاهان به صورت دقیق درباره میزبان آسیب دیدگی دانشگر اظهارنظر نکرد و به همین دلیل مشخص نبود چه زمانی شرایط بازگشت به ترکیب را پیدا می‌کند و به همین دلیل تصور شد او فصل را از دست خواهد داد. 
با این حال دانشگر که اشتیاق زیادی برای بازگشت به ترکیب سپاهان داشت، حتی در هنگام مصدومیت در تمرینات و مسابقات و حتی سفرهای سپاهان حضور داشت تا حالا در آخرین بازی طلایی‌پوشان اصفهانی در فهرست تیم قرار بگیرد تا در صورت نیاز وارد زمین شود. 

مورایس در ورزشگاه آزادی اما ریسک نکرد و به زوج هادی محمدی و سیاوش یزدانی اعتماد کرد که نمایش خوبی در هفته‌های اخیر و با مصدومیت دانشگر داشته‌اند و حالا دست کادر فنی سپاهان در پنج هفته باقی‌مانده لیگ برتر و مسابقه جام حذفی برابر ملوان با بازگشت دانشگر بازتر هم خواهد شد.

عکس: سهیل اسماعیلی

دیگر خبرها

  • اتفاق امیدوارکننده برای سپاهان در مصاف با پرسپولیس
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • تصاویر بارش ماهی از آسمان یاسوج؟
  • آیین سوگواری شهادت ششمین ستاره تابناک آسمان امامت و ولایت امام جعفر صادق (ع) در خراسان رضوی
  • سوپرمن شدن پس از پرسپولیس/ استقلال زیر آسمان آبی شهر
  • ماجرای حواشی دیدار ۹۰ ارومیه و اسپاد تهران چه بود؟
  • تمایل ماتیاس سوله به ماندن در یوونتوس و فعالیت زیر نظر تیاگو موتا
  • فریم به فریم با درگیری فیزیکی کاپیتان پرسپولیس و ستاره سپاهان (عکس)
  • صلاح خودخواه‌ترین بازیکنی است که دیده‌ام!
  • نبوغ ستاره‌ اسپانیایی در خدمت مرد یونانی!